Як пити абсент?
Абсент дуже гіркий напій. Традиційно в абсент ллють холодну воду через кубик цукру, що лежить на спеціальній дірявій ложечці. Вода розчиняє цукор, який змішується з абсентом. Солодка вода допомагає приховати дуже гіркий смак абсенту. Існує думка, що солодка вода є каталізатором дії туйона. Як пити абсент?
Абсент дуже гіркий напій. Традиційно в абсент ллють холодну воду через кубик цукру, що лежить на спеціальній дірявій ложечці. Вода розчиняє цукор, який змішується з абсентом. Солодка вода допомагає приховати дуже гіркий смак абсенту. Існує думка, що солодка вода є каталізатором дії туйона.
Коли вода змішується з абсентом, напій каламутніє і набуває райдужного білого кольору з відтінками зеленого і жовтого кольору. Такий ефект отримав назву louche. Помутніння відбувається через те що розбавлений водою спирт не в змозі утримувати ефірні олії, що містяться в абсенті, і вони випадають з нього. Найкращим співвідношенням для розбавлення абсенту водою вважається 5 частин води до 1 частини абсенту.
Перебити гіркий смак абсенту допомагає часточка лимона.
Є безліч коктейлів, які допоможуть Вам краще зрозуміти абсент. Приємних Вам відчуттів.
Способи вживання абсенту.
Французький. Налити в келих одну частину абсенту. Поставити на краї келиху спеціальну діряву ложку. На цю ложку кладеться кубик цукру. Тепер треба вилити в келих три частини холодної води, через цукор в ложці. Цукор розчиниться у воді. І витікший сироп змішається з абсентом.
Чеський. Найкрасивіший. Налити в келих одну частину абсенту. Вмочити мокру ложку в цукровому піску, або покласти на неї кубик цукру. Занурити ложку з цукром в абсент. Можна просто наливати цукор через ложку з цукром. Підпалити цукор, що просочився спиртом, і накапати вийшовшу карамель в абсент. Потім розбавити трьома частинами води. Цей спосіб небезпечний тим, що абсент у склянці може легко загорітися, тому застосовуйте його обережно.
Російський, є і такий тепер. Зробити цукровий сироп окремо, змішавши цукор з водою. Потім розбавити абсент сиропом в потрібній пропорції. Це найефективніший і простий спосіб пом'якшення смаку абсенту.
Можна пити абсент в чистому вигляді, сильно охолоджений. По 30 грам.
Наступний матеріал